Výstup na Borišov 17

 

Tak ako každý rok sme sa prvý decembrový víkend všetci letci stretli v Havranove aby sme spoločne vystúpali po vlastných na vrch ktorý sa nachádza vo Veľkej Fatre – Borišov. O pol 10-tej som sem prišiel spoločne s Červom a Tuškou. Nitrančania už boli dole na chate.

Tesne pred 10-tou hodinou sme vyrazili na vrch. Po chvíli sme sa rozskupinkovali. Ja som bol v tej prvej, ktorá musela voliť stopu pretože v čerstvom snehu nebol chodník. V skupinke boli Nitrančania (Domino,Rado,…) Marek z Prešova a domáci.

Výstup nám trval niečo cez 2 hodiny. A po dosiahnutí vrchola sa nám naskytol krásny pohľad na okolie. Slnko svietilo a zasnežené Slovensko nám až hovorilo do duší. Zima nás ale vyhnala a museli sme pokračovať. Zišli sme dole na chatu pod Borišovom a tam nás už čakali Braník , Vilo , Samo a ostatní. Dokonca sa aj Trenčania zúčastnili. Po kapustnici a baracpálenke ,či jak sa to píše, sme vyrazili dole.To sme išli v Lyseckej zostave, ja, Tibor a Tuška.Tibor poznal dobré skratky a tak sme boli dole razdva.

Dole na chate sme sa ubytovali a dali sušiť veci. Keď prišli ostatní večierok mohol začať. V spoločnosti Tibora, tatranského čaju a Samovej gitary sme sa výborne bavili. Neskôr som sa dal aj na medzinárodne rozhovory. Najprv s naším rozhodcom Šušu a neskôr som sa zakecal s Milom Cinkom. Skončili sme tuším okolo jednej či druhej. Bolo super a už sa teším na prvý víkend februárový, keď sa vyberieme na ďalšiu akciu – Lysec!